Breda | Den Bosch

Afstudeerstage Online Marketing bij eRocket

Bij eRocket werken niet alleen maar online marketeers, maar worden ook regelmatig studenten begeleid in afstudeerstages. Wanneer je ervoor kiest om je afstudeerstage te doen bij eRocket, ben je niet alleen verzekerd van een interessant onderzoeksonderwerp, maar ook van een goede begeleiding en een fijn team. In dit blogartikel vertel ik meer over mijn afstudeerstage bij eRocket.

Zoektocht naar afstudeerstage

Ik begon mijn zoektocht naar een geschikte afstudeerstage op LinkedIn. Ik was al vroeg begonnen met zoeken zodat ik nog genoeg keus had om een leuke en goede afstudeerstage te vinden. Ik wilde graag mijn afstudeerstage doen in online marketing aangezien ik ook een online marketing minor heb gedaan. In voorgaande stages heb ik weinig geluk gehad en was de begeleiding minder dan ik nodig had. Ik had dus wel een paar eisen voordat ik begon aan mijn zoektocht. Het moest een gezellig bedrijf zijn en vooral de begeleiding was zeer belangrijk voor mij. Hier opvolgend heb ik een aantal gesprekken gehad met verschillende bedrijven, echter vond ik het steeds net niet. Soms was de klik er niet met het bedrijf, was er geen duidelijke opdracht of was er weinig tijd om mij te begeleiden.

Tot ik een berichtje op LinkedIn ontving van Arianne. Werkzaam bij een online marketingbureau in Breda, helemaal in mijn straatje. We maakten een afspraak en het voelde gelijk goed. Ik kreeg alle tijd om aan mijn onderzoek te werken en Arianne zou mij begeleiden bij mijn onderzoek. Bovendien startte er ook nog een andere stagiaire dus dat was een voordeel dat we beide een online marketing afstudeerstage gingen doen.

De stage

De afstudeeropdracht lag al klaar en was snel bepaald. Op mijn eerste dag werd ik goed ontvangen door iedereen. Ik heb me de afgelopen maanden geen stagiaire gevoeld, maar echt een onderdeel van het team. Het is altijd heel gezellig op kantoor en dat maakte het voornamelijk zo leuk. Ik ging altijd met goede zin naar kantoor, ondanks dat ik 1,5 uur heen en terug moest reizen. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik veel geleerd van online marketing. Zo heb ik meerdere trainingen gehad en naar aanleiding hiervan heb ik verschillende SEO teksten mogen schrijven. Bovendien ben ik ook mee geweest naar de WebWinkel Vakdagen in Utrecht.

Webwinkel vakdagen

De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar het genereren van zoveel mogelijk traffic naar een webshop met strand- en festivalartikelen. Hierbij heb ik de doelgroep Generatie Z en Millennials onderzocht en in kaart gebracht wat hun wensen en behoeften zijn wat betreft online marketing. Het was leuk om onderzoek te doen naar deze doelgroep aangezien ik zelf ook in deze doelgroep val.

Afstudeerstage online marketing

Ervaring

Terugkijkend heb ik een leuke en leerzame stageperiode gehad bij eRocket. Het is een jong en gezellig team. Verder heb ik goede begeleiding gehad van Arianne. Ze weet veel van online marketing af en hierdoor heeft ze mij goed kunnen begeleiden bij mijn afstudeeronderzoek. Al met al zal ik iedereen een afstudeerstage online marketing aanraden bij eRocket. Wil jij ook graag stage lopen bij eRocket? Houd dan onze vacatures in de gaten! 🚀