Breda | Den Bosch

eRocket in het ijsbergmodel

Ken je de ijsbergtheorie van Hall? Het heeft niets met het klimaat te maken, maar het is een metafoor voor zichtbare en onzichtbare elementen binnen een bedrijfscultuur. De ijsschots die je ziet staat voor de zichtbare elementen van de bedrijfscultuur, zoals de taal en de dresscode. Maar dit is slechts 10% van de cultuur. De andere 90% van de ijsschots zie je niet, maar is er wel. Dit is een metafoor voor de onzichtbare dingen die de bedrijfscultuur bepalen, zoals de normen en waarden, veronderstellingen en intuïties.

Zichtbare bedrijfscultuur van eRocket

Als je bij ons binnenstapt, krijg je meteen een idee van onze cultuur (en ons goed doorgevoerde space-thema!). Je ziet onze open kantoortuin, de bar en met wat geluk zie je onze kerstboom. Ook zul je niet zo snel iemand in driedelig pak aantreffen en zal niemand je met u aanspreken. Je kunt het vast al raden: bij ons heerst een open, gemoedelijke sfeer zonder hiërarchie. Daarom heeft ook niemand zijn eigen kantoor.

Loop je vervolgens naar onze lunchplek (de Kom-eet…), dan loop je als snel tegen de tafelvoetbaltafel. Vaste prik na iedere lunch. Vaste prik zijn ook de (kerst)borrels en workations. Want als je je collega’s als vrienden beschouwt, waarom zou je er dan niet mee borrelen of op vakantie gaan? Hierdoor zijn er tal van gezamenlijke herinneringen.

En die andere 90% dan?

Wat zit er onder die ijsschots? De basis van onze bedrijfscultuur is harmonie en ‘samen kom je verder’. De bar wordt niet alleen gebruikt om successen te vieren, maar ook voor onze wekelijkse interne trainingen over soft skills en online marketing vaardigheden. Of om hulp te vragen bij een lastig project. Want samenwerken is key. Dat leer je al snel aan de tafelvoetbaltafel.

Natuurlijk hebben we allemaal een goede muzieksmaak, maar daarvoor dienen de koptelefoons op de bureaus niet per se. Want hoe gezellig het soms ook is, we staan ook voor resultaat. Naar onze klanten beloven we dat we onszelf terugverdienen. En dat vraagt soms om een eigen muziekbubbel of een concentratieruimte. Want eerlijk is eerlijk, mooie resultaten zorgen ook voor werkgeluk. Samen proosten we op elkaars successen. Ben je benieuwd naar een mooi persoonlijk groeiverhaal? Lees dan onze blog over Brams raketvlucht binnen eRocket.

Werkgeluk is nog een belangrijke pijler bij ons. Waar haal je energie uit? En hoe zorg je ervoor dat je met plezier naar het werk gaat? De interne trainingen en gezelligheid spelen een grote rol, maar het is ook belangrijk dat je de dingen doet die je leuk vindt en waar je goed in bent. Tijdens week 5 ligt de focus dan ook op jouw persoonlijke groei. Lees ook eens hoe Danique haar eerste week 5 beleefde.

Kortom: eigenlijk zijn we een stel koele kikkers op een niet zo’n kille en koude ijsschots.