Breda | Den Bosch

Een meeloopstage bij eRocket

Wist je al dat je bij eRocket niet alleen een afstudeerstage maar ook een meeloopstage kan volgen? In dit blogartikel zal ik je meer gaan vertellen over hoe een meeloopstage bij eRocket eruit ziet en over mijn ervaring.

De zoektocht

Op mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg kreeg ik de mogelijkheid om een stagevak te kiezen. Ik was gelijk enthousiast om dit vak te gaan volgen, want ik miste bij mijn studie af en toe nog dat praktische gedeelte. Bij mij begon de zoektocht bij veel verschillende websites die stageplekken aanboden. Zo kwam ik onder andere terecht op LinkedIn, Studentbureau, Indeed en daarnaast ging ik zelf op zoek naar een open stageplek. Uiteindelijk had ik op verschillende dingen gereageerd en hierop reactie gehad. Ik merkte toen bij veel bedrijven dat je vaak maar een specifieke taak zou gaan krijgen en niet echt de mogelijkheid had om de meerdere aspecten van online marketing te verkennen.

Bij eRocket kwam ik uiteindelijk terecht via hun website en gebruikte de chatfunctie om een berichtje achter te laten. Binnen een minuut had ik al antwoord en kon ik mijn stagecontract en cv opsturen. Toen ik op sollicitatie mocht komen merkte ik al gelijk dat er een fijne en open werksfeer heerste binnen het bedrijf. Daarnaast sprak de leergierige werkhouding mij ook erg aan en dat ze erg flexibel konden zijn wat betreft uren. Ik wilde namelijk 3 dagen in de week stage gaan lopen naast mijn andere vakken op de universiteit. Op dat moment had ik ook nog sollicitaties lopen bij andere bedrijven, maar voor mij was het eigenlijk al wel duidelijk dat ik het liefst mijn stage bij eRocket zou willen gaan lopen.

Stage

Voor ik mijn stage bij eRocket begon, hadden we afgesproken dat Donna mijn stagebegeleidster zou worden. Vooral in het begin van mijn stage was het heel fijn om een stagebegeleidster te hebben, omdat ik nog niet eerder bij een online marketingbureau gewerkt had. In de eerste weken kreeg ik allerlei trainingen om mij helemaal op de hoogte te krijgen van Multi Funnel Marketing, de strategie van eRocket. Wat ik heel fijn vind aan de trainingen bij eRocket is dat ik het daarna gelijk in de praktijk mocht gaan toepassen. Als ik bijvoorbeeld net een SEO-training gehad had, dan kreeg ik vervolgens gelijk een opdracht waarin ik een SEO-tekst mocht gaan schrijven.

Tijdens mijn stage bij eRocket werd ik gelukkig vanaf dag een al in het team opgenomen. Iets wat niet altijd zo vanzelfsprekend is bij stageplekken. Het leuke vond ik ook dat er ook veel aandacht werd besteed aan dingen buiten het werk. Zoals vrijdagmiddagborrels, thema borrels en het half jaarlijkse uitje waar ik ook bij mocht zijn. Je merkte hierdoor wel een hechte sfeer onder het personeel. Het fijne hieraan was dat ik iedereen zo gelijk beter leerde kennen.

Meeloopstage eRocket

Ervaring

Op dit moment ben ik nog bezig met mijn stage bij eRocket, maar ik heb nu al het gevoeld dat ik veel ervaring op heb kunnen doen in online marketing en hoe het is om bij een online marketingbureau te werken. Ik heb dan tot nu toe ook zeker geen spijt van mij keuze om stage te gaan lopen en ik denk dat de ervaring die ik hier heb opgedaan me in de toekomst ook zeker gaat helpen. Tenslotte ben ik ook heel blij met de begeleiding die ik heb en de tips die ik nu al heb mogen ontvangen, zowel werk gerelateerd als studie gerelateerd. Wil jij ook graag een meeloopstage of afstudeerstage lopen bij eRocket? Houd dan onze vacatures in de gaten of stuur, net zoals ik, je open sollicitatie in!