Breda | Den Bosch

Waarom werken bij een online marketing bureau?

Wellicht heb je al eerder als online marketeer gewerkt en weet je inmiddels precies wat je wilt. Maar het kan ook zo zijn dat je nog niet zo ver bent. Je weet dat online marketing jouw ding is, maar er zijn zoveel verschillende vacatures beschikbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kies je voor een functie van online marketeer binnen een bedrijf, waarbij je intern verantwoordelijk bent voor online marketing? Of kies je juist voor een bureau als eRocket, waarbij je verschillende klanten hebt? In dit blogartikel leg ik je uit wat de voordelen zijn van werken bij een online marketing bureau en waarom ik hier zelf voor gekozen heb.

Leren van en met je collega’s

Een van de belangrijkste redenen waarom ik zelf voor een bureau heb gekozen, is dat je terecht komt in een compleet team van online marketing specialisten. Bij eRocket zijn we allemaal allround opgeleid en delen we dat kennisniveau, maar worden we iedere week weer uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Op deze manier kun je altijd van elkaar leren en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in online marketing. De meeste collega’s hebben zich wat meer gespecialiseerd in één onderwerp, dus wanneer je daar vragen over hebt, kun je altijd wel bij iemand terecht! Ook tijdens je inwerktraject haal je hier voordeel uit, omdat je collega’s je alles kunnen leren.

Afwisseling in werkzaamheden

Zoals ik eerder aangaf, kun je ervoor kiezen om de online marketing van één bedrijf op te pakken of om je aan te sluiten bij een bureau. Wat ik zelf echt een voordeel vind aan werken bij een online marketing bureau, is dat er veel afwisseling is in de klanten (en dus in de werkzaamheden). Zo kan het zijn dat je in de ochtend optimalisaties doorvoert in het Google Ads account van een webshop in QMS producten, terwijl je in de middag SEO-teksten schrijft voor een muziekwinkel in Roosendaal! Bij een online marketing bureau is geen dag hetzelfde (en daardoor vliegt de tijd voorbij).

Veel klantcontact

overleg klant marketingZoals aangegeven heb je bij een online marketing bureau veel verschillende klanten waarvoor je online marketing werkzaamheden verricht. Het verschilt uiteraard per bureau of je hier zelf contact mee onderhoudt of dat dit door consultants of accountmanagers gedaan wordt. Bij ons online marketing bureau in Breda is het in ieder geval zo dat je zelf het contact met je klanten onderhoudt. Dit maakt je functie nog afwisselender, maar maakt het ook prettiger om samen met de klant te werken. Je kunt makkelijk schakelen en krijgt veel informatie over een website of merk. Ook is het mogelijk te sparren met je collega’s en de klant samen. Met de extra input die je krijgt, kun jij nog betere resultaten leveren voor jouw klant!

Allround ontwikkelen

Dit punt verschilt eigenlijk per online marketing bureau, omdat ze bij sommige bureaus werken met SEO, SEA en social media afdelingen. Toch zie je ook veel online marketing bureaus met allround specialisten, zoals eRocket. Wij hebben hier bewust voor gekozen, omdat je op deze manier iedere klant op alle vlakken verder kunt helpen. Zo leer je alle onderdelen van online marketing en krijg je een hele goede basis als online marketeer. Daarnaast weet je zeker dat je alles weet over het project waar jij aan werkt. Kom je er toch achter dat een bepaald onderdeel (bijvoorbeeld social media) jou beter ligt? Dan kun je ervoor kiezen om je hierin wat meer te specialiseren, zodat jij een vraagbaak wordt voor je collega’s op dit gebied.

Een jong team

Wat we vaak zien, is dat er relatief jonge mensen bij online marketing bureaus werken. Bij eRocket is de gemiddelde leeftijd 25. Dit zorgt ervoor dat we allemaal in dezelfde levensfase zitten en ook regelmatig leuke dingen samen doen! Zo zijn we met het hele team gaan carnavallen in Breda en organiseren we regelmatig andere teamuitjes, zoals etentjes en escaperooms. We zijn zelfs met het team een heel weekend naar Gent geweest!

werken bij erocket

Werken bij ons online marketing bureau?

Al met al zijn er genoeg redenen waarom je bij een bureau wilt gaan werken! Ben jij overtuigd door dit artikel en wil je ook werken bij een online marketing bureau? Bij eRocket zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe aanwinsten voor ons hardwerkende en gezellige team. Houd onze website in de gaten voor nieuwe vacatures. We zien je sollicitatie graag tegemoet 😉.