Breda | Den Bosch

Wat doet een online marketeer bij eRocket?

Wat doet een online marketeer? In dit blogartikel nemen we je mee in een werkdag van een online marketeer bij eRocket. Op de vraag ‘wat doet een online marketeer?’ is namelijk niet één passend antwoord te geven. Bij eRocket werken inmiddels 14 allround online marketeers en we zijn nog steeds op zoek naar talentvolle nieuwe mensen.

eRocket Breda

Een dag als online marketeer

Onze week begint (meestal) op maandag, deze dag zullen we dan ook zo gedetailleerd mogelijk voor je gaan schetsen. Bij eRocket begint de dag tussen 08:30 en 09:00, dit is het inloop halfuurtje. Sta je in de file of is je hond weggelopen en ben je wat later dan 08:30 of zelfs 09:00? Geen zorgen, dit noemen we flexibele werktijden. Het is de bedoeling dat je 8 uur per dag werkt; doe je dit een keer op afwijkende tijden, dan is dat echt geen probleem!

Planning maken

Ben je inmiddels met je beste been uit bed gestapt en gearriveerd op ons hoofdkwartier in Breda, dan gaat de werkdag beginnen. Op maandagen ziet de dag er iets anders uit dan de rest van de week, de maandagochtend gebruiken we namelijk om de werkzaamheden van de aankomende week te bespreken. Dit doen we in ons wekelijkse overleg, in dit overleg geeft iemand een presentatie over de statistieken en belangrijke werkzaamheden die er deze week op de planning staan. Daarnaast is het overleg op maandagochtend gewoon heel gezellig en bespreken we hoe we bepaalde taken het beste op kunnen pakken. De maandagochtend gebruiken we ook om onze planning voor de gehele week te maken en om onze klanten in te lichten over de werkzaamheden die we gedurende de week gaan uitvoeren.
werkzaamheden online marketeer

Samen lunchen

Heb je contact gehad met al je klanten, heb je je planning af en heb je het eRocket Dashboard aangevuld? Dan is het waarschijnlijk ongeveer 12:30. Dit is het moment dat we even ons werk laten liggen en gezamenlijk lunchen in de KomEet (‘KomEet?’ zo heet onze kantine op de eerste verdieping 😉). Als iedereen zijn of haar online bestelde boodschappen heeft verzameld gaan we onze lunch nuttigen. Meestal krijgt één van ons na 20 minuten al de kriebels om te gaan tafelvoetballen en de anderen volgen vaak al snel.

Na de lunch is het tijd om je handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan voor één of meerdere klanten. Dit keer heb je gekozen voor een bedrijf dat sportlessen in Breda en omstreken verzorgt. Zij maken gebruik van onze unieke strategie, genaamd Multi Funnel Marketing. Het doel van de eigenaar is om per maand minimaal 20 aanvragen binnen te krijgen via zijn website. Jij hebt natuurlijk een Multi Funnel Plan opgesteld om dit doel te bereiken (en misschien zelfs te overtreffen), dit keer is het tijd om je aandacht aan SEO te besteden; je gaat nieuwe teksten schrijven die geheel geoptimaliseerd zijn om zo hoog mogelijk in Google te ranken. Uiteraard heb je al een idee hoe je dit voor je klant het beste kunt realiseren en houd je de belangrijke normen en waarden van het bedrijf in je achterhoofd als je de teksten schrijft.

Zo, dat ging snel! Je werkdag zit er alweer op. Bij ons zijn de maandagen niet verschrikkelijk, maar vliegen ze juist voorbij. Morgen begin je je dag met het optimaliseren van het Google Ads account van een webshop en ga je daarna een social media campagne opzetten voor een andere klant.

Vermakelijk

Hopelijk hebben we je een goed antwoord kunnen geven op de vraag: wat doet een online marketeer? Bij ons is iedere dag afwisselend wat de werkzaamheden zeer vermakelijk maakt. Op het einde van de dag heb je je planning voor de dag afgerond en gaan we allemaal weer naar huis. Regelmatig spelen we nog even een kort potje tafelvoetbal (kunnen we toch niet laten  😜).

Solliciteren als online marketeer?

Bij eRocket vinden we het belangrijk dat je goed past in het team. Om te solliciteren is het dus niet essentieel dat je alle ins en outs op het gebied van online marketing al kent, wat we echter wel heel belangrijk vinden is dat je een enorme passie voor online hebt. We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat het wel handig is als je al het een en ander kent op het gebied van SEO, SEA en social media. Ben je verkocht en weet je zeker dat je aan de slag wil als online marketeer bij eRocket?

Stuur een bericht met je CV en motivatie naar arianne@erocket.nl en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe aanwinst! 🚀