Breda | Den Bosch

De beste voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek

Gefeliciteerd! Je bent een van de gelukkigen die op gesprek mag komen bij eRocket. Dat is leuk en uiteraard ook erg spannend. Want hoe kun jij jezelf van je beste kant laten zien en je onderscheiden van de andere sollicitanten? Dat waren ook de vragen die ik had tijdens mijn voorbereiding op het eerste gesprek.

Het eerste sollicitatiegesprek staat in het teken van elkaar leren kennen. We zijn benieuwd wie we tegenover ons hebben en willen voornamelijk weten of er een match is tussen jou en eRocket. Ik vond de eerste kennismaking met eRocket gezellig en ik voelde me direct op mijn gemak. En dat gevoel is nog nooit verdwenen. In dit artikel help ik je graag op weg voor een goede voorbereiding op je eerste sollicitatiegesprek bij eRocket.

Op sollicitatiegesprek bij eRocket

Weet wie je bent en waarom je solliciteert

Zoals gezegd is het eerste sollicitatiegesprek een kennismaking tussen jou en eRocket. Op basis van jouw CV en motivatiebrief heb je interesse bij ons gewekt en hebben wij je uitgenodigd voor een eerste gesprek. We willen graag weten wie je bent en wat je redenen zijn om bij eRocket te willen werken als allround online marketeer. In mijn gesprek was dit de gespreksopener. Op basis van mijn antwoord ging het gesprek verder de diepgang in. Zorg er dus ook voor dat je voor jezelf duidelijk hebt wie je bent, waar je voor staat en waarom deze functie je aanspreekt.

Geef voorbeelden van je werkervaring

Als we weten wie je bent als persoon willen we daarna ook weten welke vaardigheden en competenties je hebt. Ik heb dit ook zo ervaren tijdens mijn gesprek met eRocket. Aan de hand van onze criteria in de online marketing vacatures zullen we hierover gerichte vragen stellen. Let er op dat het geen opsomming wordt van de punten die op je CV staan. Vertel ons juist de voorbeelden waaruit blijkt dat je een bepaalde vaardigheid goed kan of juist wilt verbeteren. Op deze manier komen we er achter of je past bij ons team. 😉

Weet welke sollicitatievragen je kunt verwachten

Ik vind het altijd fijn om goed voorbereid te zijn op de sollicitatievragen die ik kan krijgen in het gesprek. Dit doe ik niet om een ingestudeerd antwoord te geven, maar om controle te behouden over het gesprek. Elke vraag die gesteld wordt aan je, kun je eenvoudig en snel beantwoorden. Dit laat zien dat je jouw sollicitatie serieus aanpakt en dit dus ook in je werkzaamheden zal doen! Het is niet erg als je een antwoord niet snel paraat hebt, maar geef dit wel eerlijk aan. Dat vind ik kracht en zelfreflectie uitstralen. Dat is namelijk een van de favoriete eigenschappen van een online marketeer.

Ga het gesprek aan

Communicatie vinden wij erg belangrijk en dat zien wij graag direct terug in onze eerste ontmoeting. Ik weet nog wel dat ik best zenuwachtig was voor het gesprek. Gelukkig snappen we dat een gesprek in een onbekende omgeving spannend kan zijn, maar er zijn vast wel aspecten waar jij vragen over hebt. Stel ze gerust aan ons! Wij vinden het leuk als je ook meer wilt weten over ons. Ik heb dat zelf ook ervaren tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Ik kreeg op deze manier veel nieuwe informatie, waardoor ik nog enthousiaster werd over eRocket.

Denk jij dat je ons kunt overtuigen waarom jij een aanwinst bent voor het team van eRocket? Dan willen we dat graag horen van je! Houd onze vacaturepagina in de gaten of stuur een open sollicitatie met je CV naar donna@erocket.nl of bram@erocket.nl.